Erol Aksoy ve 6 Kişiye İflas Şoku: 4,5 Milyar TL’lik Ceza

İktisat Bankası'ndan kullandırılan kredilerle ilgili 20 yıllık dava sonuçlandı. Erol Aksoy ve 6 kişinin şahsi iflaslarına karar verildi.

2001 ekonomik krizinin ardından el konulan bankalardan biri olan İktisat Bankası‘na yönelik açılan davada önemli bir karar çıktı. Erol Aksoy ve 6 kişi, İktisat Bankası‘ndan kullandırılan krediler nedeniyle şahsi iflaslarına karar verilen isimler arasında yer aldı.

20 Yıllık Dava Sonuçlandı

İktisat Bankası, 2001 krizinin ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)‘na devredildi. Bu devirle birlikte banka sahibi Erol Aksoy için de hukuki süreç başlatıldı ve bugüne kadar devam eden dava sonuçlandı. Mahkeme, İktisat Bankası‘nın 408 milyon 522 bin TL’sinin Erol Aksoy’dan tahsil edilmesine karar verdi. Bu miktar, 23 yıllık faizle birlikte 4,5 milyar TL’ye yükseldi.

Diğer Davalılar da Büyük Meblağlar Ödeyecek

Davada yalnızca Erol Aksoy değil, diğer davalılar da yüksek meblağlar ödemek zorunda kalacak. Cüneyt Sel, faizle birlikte 2 milyar 350 milyon TL, Roy Arto Gevrekyan 1,9 milyar TL, Mehmet Celal Seven 1,2 milyar TL, Hüseyin Derin Yarsuvat‘ın mirasçıları 1,1 milyar TL, İnci Aksoy ise 264 milyon TL ödeyecek. Mahkeme, hayatını kaybeden İsmail Emen yönünden ise iflas istemini reddetti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: