ENR Listesinde Türk Şirket Sayısı Arttı, Gelir Payı Düştü

ENR'nin yayımladığı en büyük 250 uluslararası müteahhit listesinde 43 Türk şirket yer aldı. Ancak, gelirden alınan pay yüzde 4,4'ten yüzde 3,7'ye geriledi.

Engineering News Record (ENR) dergisinin yayımladığı **”ENR En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Firması Listesi”**nde bu yıl 43 Türk şirket yer aldı. Geçtiğimiz yıl listeye giren 40 Türk şirket bulunurken, bu artışa rağmen Türk firmalarının küresel gelirlerden aldığı pay yüzde 4,4’ten yüzde 3,7’ye geriledi.

Türk müteahhitlik firmaları, şirket sayısı itibarıyla Çin’in ardından ikinci sırada yer aldı. Çin, listeye 81 şirket sokarken, Türkiye’nin 43 şirketi uluslararası gelirlerde 18,5 milyar dolar elde etti. Bu gelirlerle, Türkiye, müteahhitlik sektöründe İngiltere, Hollanda, Almanya ve Japonya gibi ülkeleri geride bırakarak dünya sıralamasında 8. sırada yer aldı.

2024 listesinde, ilk 100 firma arasında 6 Türk şirketi bulunurken, 1 Türk firması da ilk 50’ye girme başarısını gösterdi. Çin ise 122,9 milyar dolar gelir ile listenin ilk sırasında yer aldı.

Ayrıca, ENR’nin yayımladığı “En Büyük 225 Uluslararası Teknik Müşavirlik Firması Listesi”nde de 8 Türk firması yer alarak, şirket sayısı sıralamasında Türkiye, ABD, Çin, Güney Kore, İtalya, Japonya ve Mısır’ın ardından 7. oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: