Enflasyon Beklentilerinde Düşüş: TCMB Verileri Eylül Ayında Gerileme Gösterdi

TCMB'nin verilerine göre, piyasa katılımcıları, reel sektör ve hanehalkının enflasyon beklentileri Eylül ayında geriledi. Beklentiler tüm gruplarda düştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan sektörel enflasyon beklentileri verilerine göre, Eylül ayında tüm katılımcı gruplarda enflasyon beklentilerinde düşüş gözlemlendi. Hem piyasa katılımcıları, hem reel sektör, hem de hanehalkı beklentilerinde gerileme yaşandı.

Verilere göre, 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri piyasa katılımcıları için yüzde 27,5 seviyesine, reel sektör için yüzde 51,1 seviyesine ve hanehalkı için yüzde 71,6 seviyesine geriledi.

Özellikle hanehalkı tarafında enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı, bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak yüzde 29 seviyesinde gerçekleşti.

Verilerdeki Detaylar

Piyasa katılımcıları, Eylül ayında enflasyon beklentilerini 1,2 puan azaltarak yüzde 27,5’e düşürdü. Reel sektör ise beklentilerini 2,7 puan aşağı çekerek yüzde 51,1’e geriledi. En büyük düşüş hanehalkı tarafında yaşandı; beklentiler 1,5 puan azalarak yüzde 71,6 seviyesine indi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: