Emeklilerin Banka Hesaplarına İnceleme Başlatıldığı İddiaları Asılsız Çıktı

İletişim Başkanlığı, emeklilerin banka hesaplarına yönelik inceleme başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi istendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında çıkan “Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı, son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan resmi duyuruda, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emeklilerin banka hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaşıldığı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğu belirtildi.

İddialar Asılsız

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatmadığı vurgulandı. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür iddiaların dikkate alınmaması gerektiği ifade edilerek, şu açıklama yapıldı:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı. Son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor’ iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bazı emeklilerin hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaşıldığı bilgisi tamamen asılsızdır.”

Asılsız Haberlere İtibar Etmeyin

Açıklamada, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği yinelendi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: