Didem Keskin Atlı Köşk Hissesini Satın Aldı: İkinci İhale Sonuçlandı

Sabancı ailesinin değerli mülklerinden Atlı Köşk’ün icradan satılan 48/1 hissesinin yeni sahibi Didem Keskin oldu.

Sabancı ailesinin en değerli mülklerinden biri olan Atlı Köşk’ün icradan satılan 48/1 hissesinin yeni sahibi belli oldu. İlk ihalede yatırılmayan 200 milyon TL’lik teklif nedeniyle satış iptal edilince, ikinci ihale 28 Ağustos’ta gerçekleştirildi. İhaleye beş kişi online olarak katıldı ve en yüksek teklif 40 milyon TL oldu. Hisseyi satın alan kişi ise dosyanın alacaklısı Didem Keskin oldu. Keskin, böylece Sabancı ailesinin en değerli mülkünün 48 hissedarından biri oldu.

İlk İhalede Yatırımcı Bulunamadı

Atlı Köşk’ün 48/1 hissesinin ilk ihalesinde belirlenen 200 milyon TL’lik yatırım bedeli, yatırılmadığı için satış iptal edildi. İkinci ihalede ise, 62 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satışa çıkan hisse için beş kişi online olarak teklif verdi.

İkinci ihalede verilen tekliflerin ardından en yüksek teklifi veren Didem Keskin, Atlı Köşk’ün hissesini satın almayı başardı. Keskin, bu satın alımla birlikte Sabancı ailesinin değerli mülklerinin 48 hissedarından biri oldu.

Miras Davasında Son Durum

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Sakıp Sabancı’nın kardeşi İhsan Sabancı’nın kızı Sevilay Sabancı Çınar ile Sabancı ailesi arasında 20 yıldır devam eden miras davasında sona gelindi. Sevilay Sabancı Çınar, miras davalarını kazanarak mirasa ortak olmuştu.

web sitesi uygulama / geliştirme: