Darphane’den Açıklama: Cumhuriyet ve Gram Altın Üretimi Devam Ediyor

Darphane, Cumhuriyet ve gram altınların üretiminin durdurulmasına yönelik iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, altın üretiminin kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet altınları ve gram altınların üretiminin durdurulmasına yönelik iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Bazı haber sitelerinde yayılan “çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulduğuna” dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Darphane, 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam ve benzeri) üretiminde herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı. Ayrıca, piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınların, 24 ayar olarak 1 gramdan 100 grama kadar Bakanlık izniyle üretilmeye devam edeceği ifade edildi.

Darphane, bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Altında Son Durum

Öte yandan haftanın son gününde ons altın 2 bin 418 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2 bin 416 dolar, en yüksek ise 2 bin 428 dolar seviyeleri görüldü. Dün 2 bin 580 seviyelerinde işlem gören gram altın ise 2 bin 614 liradan işlem görüyor. Gram altın gün içerisinde en düşük 2 bin 607 lira, en yüksek 2 bin 619 lira seviyeleri görüldü.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: