Daron Acemoğlu: “Türkiye’nin Ücret Artışları İstikrarlı Değil, Eşitsizlik Büyük”

Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ücret artışlarındaki istikrarsızlık ve teknolojiye yatırım eksikliği nedeniyle çok eşitsiz bir ülke olduğunu belirtti.

Ekonomi profesörü Daron Acemoğlu, Türkiye ekonomisi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’deki ücret artışlarının istikrarlı olmadığını belirten Acemoğlu, bunun sonucunda ülkenin ekonomik anlamda ciddi bir eşitsizlik sorunu yaşadığını vurguladı. Acemoğlu, Türkiye’nin büyümesinin büyük ölçüde tüketim ve inşaat sektörüne dayandığını ancak sürdürülebilir bir büyüme için daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Demokrasi ve Büyüme Üzerine Vurgular

Acemoğlu, araştırmalarının, demokrasinin ekonomik büyüme üzerinde pozitif bir etkisi olduğunu gösterdiğini belirtti. Demokrasi, yatırımı artırarak, sağlığı iyileştirerek ve eğitime katkıda bulunarak büyümeyi destekliyor. Ancak son yıllarda, Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde demokrasiye olan desteğin azaldığına dikkat çekti. Demokrasiye olan güvenin sarsıldığını söyleyen Acemoğlu, “Demokrasi baharı bitti, sonbaharındayız” ifadesiyle bu durumu özetledi.

Türkiye’nin Teknoloji ve Yatırım Sorunları

Türkiye’nin teknolojiye yatırım konusunda geri kaldığını belirten Acemoğlu, otomasyon ve küreselleşme gibi faktörlerin Türkiye ekonomisini de etkilediğini söyledi. Teknolojiye yatırım yapılmadığı sürece Türkiye’nin sürdürülebilir bir büyüme yakalamasının zor olacağını belirten Acemoğlu, büyümenin yalnızca tüketim ve inşaata dayalı olmasının uzun vadede sorun yaratacağını ifade etti. “Türkiye, çok eşitsiz bir ülke” diyerek ülkedeki ekonomik adaletsizliklere dikkat çekti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: