Commerzbank ve HSBC’de Kadın Liderlerin Yükselişi: CEO ve CFO Rollerinde Devrim

Commerzbank, CFO'su Bettina Orlopp'u CEO olarak atarken, HSBC, Pam Kaur'u ilk kadın CFO'su yapmaya hazırlanıyor. İki bankada kadın liderler öne çıkıyor.

Commerzbank ve HSBC, önemli yönetici atamalarıyla dikkat çekiyor. Commerzbank, CFO’su Bettina Orlopp‘u CEO olarak atarken, HSBC ise 159 yıllık tarihinde ilk kez bir kadını CFO olarak atamaya hazırlanıyor.

25 Eylül 2024 Çarşamba günü, Commerzbank’ın CEO’su Manfred Knof, görev süresinin sonunda ayrılacağını duyurmuştu. Yerine geçecek isim ise CFO olarak görev yapan Bettina Orlopp olacak. Orlopp, bankanın stratejik hedeflerine vurgu yaparak, önlerinde büyük görevler olduğunu belirtti.

Commerzbank, Almanya’nın en büyük bankalarından biri olarak biliniyor ve 25 binden fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Aynı zamanda, 42 binden fazla çalışanı ile Alman ekonomisinin bel kemiği konumunda.

HSBC’nin İlk Kadın CFO’su

HSBC Holdings Plc, tarihindeki ilk kadın CFO’yu atamaya hazırlanıyor. Pam Kaur, Avrupa’nın en büyük bankası HSBC’nin CFO’luk pozisyonu için öne çıkan isim olarak gösteriliyor. 60 yaşındaki Kaur, şu anda HSBC’de Baş Risk ve Uyumluluk Sorumlusu olarak görev yapıyor. Georges Elhedery’nin CEO olarak atanmasının ardından boşalan CFO koltuğunun en güçlü adayı olarak görülüyor.

Kaur dışında, HSBC’nin küresel bankacılık ve piyasalar başkanı Greg Guyett, strateji ve kurumsal geliştirme grup başkanı Willard McLane ve HSBC’nin Avrupa ve Batı Piyasaları CFO’su Kavita Mahtani de adaylar arasında yer alıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: