Çin’de Üst Düzey Yatırım Bankacıları Gözaltında: Sıkı Yönetim Devrede!

Çin, yatırım bankacılarını sıkı denetim altına aldı. Üst düzey bankacılar gözaltına alındı, pasaportlarına el konuldu. Yatırım bankacılarının seyahatleri ve işleri kontrol altında.

Çin yönetimi, ülkenin yatırım bankacılarını daha sıkı bir denetim altına aldı. Devlet Başkanı Şi Cinping‘in yıllar süren ortak refah politikası kapsamında daha önce uygulanan maaş kesintileri ve diğer kemer sıkma önlemlerine ek olarak, yatırım bankacılarına yönelik yeni bir takip ve kontrol mekanizması devreye sokuldu.

Üst Düzey Bankacılar Gözaltında

Ağustos ayından bu yana, çeşitli aracı kurumlardan en az üç üst düzey yatırım bankacısının Çinli yetkililer tarafından gözaltına alınması sektörde soğuk duş etkisi yarattı. Bu kişilerden biri, Haitong Securities Co. bünyesinde birleşme ve satın almaları denetleyen bir bankacıydı. Ülkeden kaçan bu bankacı, yurtdışında tutuklandıktan sonra Çin’e iade edildi.

Pasaportlara El Koyuldu, Seyahatler Kısıtlandı

Haitong Securities ve diğer devlet destekli aracı kurumlar, son dönemde yatırım bankacılarından pasaportlarını teslim etmelerini ve tüm iş ile kişisel seyahatleri için izin almalarını talep etti. Bu önlemler, Çinli düzenleyici kurumların talepleri doğrultusunda uygulamaya konuldu.

Bazı çalışanlara, düzenleyicilerin halka arz ve diğer sermaye artırma faaliyetlerini yakından incelediği, bankacıların ise her an sorguya çağrılabilecekleri bilgisi verildi.

web sitesi uygulama / geliştirme: