Chery’nin Türkiye Yatırımında Son Durum: Araç Üretimi İçin Geri Sayım Başladı

Çinli otomotiv üreticisi Chery, Türkiye ile yatırım görüşmelerinde son aşamaya geldi. Araç fabrikası kurma planlarıyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

Reuters‘ın haberine göre, Çinli otomotiv üreticisi Chery ile Türkiye arasında yürütülen yatırım görüşmeleri son aşamaya geldi. Türkiye’ye ikinci Çinli otomotiv yatırımını kazandıracak olan bu anlaşma, Çinli şirketin Türkiye’de kuracağı araç fabrikasını içeriyor. Ancak, yatırımın takvimi ve büyüklüğüne dair detaylar henüz açıklanmadı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Chery’nin Türkiye’de hangi ürünleri üreteceği veya ne büyüklükte bir yatırım yapacağı konusunda henüz bilgi vermedi. Hafta sonu Chery International Başkanı Zhang Guibing ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmede, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da hazır bulundu.

Bu gelişme, Çinli otomotiv üreticilerinin Türkiye’ye yönelik ilgisinin arttığını gösteriyor. Daha önce BYD, yılda 150 bin araç üretme kapasiteli, 1 milyar dolarlık bir yatırım planını duyurmuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: