ChatGPT o1’in Altın Tahmini: En Kötü Senaryoda 2.800 Dolar, En İyisi 3.200 Dolar

OpenAI'nin yeni modeli ChatGPT o1, 2024 sonu için altın fiyatlarını tahmin etti. Kötümser tahmin 2 bin 800 dolar, agresif tahmin 3 bin 200 doların üzerinde.

OpenAI, yeni modeli ChatGPT o1 ile finans dünyasına yönelik öngörüler sunmaya devam ediyor. Finbold isimli finans sitesi, bu gelişmiş modelden 2024 sonu için altın fiyatı tahmini istedi.

ChatGPT o1, mevcut piyasa koşullarında altın fiyatlarının düşmeyeceğini öngörüyor. Kötümser senaryoda altın ons başına 2 bin 800 dolar seviyesine yerleşirken, agresif tahminler ise altının 3 bin 200 doların üzerine çıkacağını işaret ediyor. Yapay zekâ, bu yükselişin dolar gibi zayıflayan para birimlerinden kaynaklandığını belirtti.

Ayrıca, enflasyon, Japon yeni ve ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarını destekleyen diğer faktörler arasında yer alıyor. Yapay zekâ, altını ekonomik belirsizlikler karşısında güvenli bir liman olarak tanımlarken, jeopolitik gerilimler ve resesyon korkuları da bu durumu destekliyor.

Son bir yıl içinde, altın fiyatları dolar karşısında yüzde 34,75 oranında büyüme kaydetti. Altın, 2 bin 586 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: