Bodrum’da Sarı Yaz Sezonu Erken Başladı, Otellerde Yoğunluk Artıyor

Bodrum'da Sarı Yaz dönemi erken başladı ve otellerin doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Her bütçeye uygun tatil fırsatları sunuluyor.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’da “Sarı Yaz” döneminin erken başladığını ve Eylül ayında otellerin doluluk oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını açıkladı. Dengiz, “Herkese hitap eden, her bütçeye uygun tatil avantajları sunacağız” dedi.

Bodrum’da Turizm Hareketliliği Devam Ediyor

Turizmin gözde merkezlerinden biri olan Bodrum, bu yıl da yüksek turizm potansiyeliyle dikkat çekiyor. Hava sıcaklığının 37 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece seviyelerinde seyrettiği Bodrum’a, son 8 ayda 816 binin üzerinde yabancı turist geldi. BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, bu sayının 1 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi.

En Çok Turist İngiltere’den Geliyor

Bodrum’a gelen turistler arasında en fazla İngilizlerin bulunduğunu belirten Dengiz, İngilizlerin ortalama 6 günlük konaklama ile en uzun süre kalan turistler olduğunu ifade etti. İngiltere’yi Rusya, Polonya ve Almanya takip ediyor. Turistlerin kişi başı günlük harcama tutarının 90 doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Sarı Yaz ve Uygun Fiyat Avantajları

Bodrum’da Sarı Yaz dönemi ile turizm hareketliliğinin devam ettiğini vurgulayan Dengiz, 15 Eylül – 15 Ekim arasında Bodrum’da son tatil fırsatlarının olduğunu belirtti. Bu dönemde oda kahvaltı kişi başı fiyatlar 850 TL‘den başlıyor. Otellerin farklı segmentlere ayrıldığını söyleyen Dengiz, A segment otellerde fiyatların 2 bin 500 TL‘ye kadar çıkabileceğini ifade etti.

Turizm Etkinlikleri Devam Ediyor

Bodrum’da bu dönemde Bodrum Yarı Maratonu, Bodrum Cup ve motor festivali gibi etkinliklerle turizm sezonu uzatılacak. Dengiz, sezonun henüz bitmediğini ve bu etkinliklerle birlikte hareketliliğin devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: