“Bodrum’da Her Bütçeye Uygun Tatil: Sezonun Kasım Ayına Kadar Uzatılması Hedefleniyor”

Ağustos ayını daha hareketli geçiren Bodrum'da otellerdeki doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı: Yeni hedef sezonu kasım ayının başına kadar uzatmak olarak belirlendi.

Bodrum, 2024 yılının ilk 7 ayında 794 bin yabancı turist ağırlayarak turizmdeki canlılığını korumaya devam ediyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre %10’un üzerinde bir artış gösterdiğini belirtti. Geçen yıl bu rakam 714 bin civarındaydı. Dengiz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da aynı şekilde devam edilmesi durumunda, yıl sonuna kadar 1 milyon 400 bin turist hedefinin üzerine çıkılabileceğini vurguladı.

Turizm Sezonu Kasım’a Uzatılacak

Bodrum’da Ağustos ayının, Temmuz ayına göre daha hareketli geçtiği ve otellerdeki doluluk oranının %80’lere ulaştığı belirtiliyor. İç pazarda yaşanan daralmanın kırılmasıyla, turizm sezonunu Kasım ayının başına kadar uzatma hedefi gündeme geldi. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, Ağustos ayında iç pazarda rezervasyonlarda bir artış gözlendiğini ve bu trendin okullar açılana kadar devam edebileceğini belirtti.

Kruvaziyer Turizmi ve Yabancı Ziyaretçi Artışı

Kruvaziyer turizminin Bodrum için önemini vurgulayan Ömer Faruk Dengiz, 2024 yılı ilk 7 ayında 93 bin turistin kruvaziyerlerle ilçeye geldiğini açıkladı. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 83 bin olarak gerçekleşmişti. Hem deniz hem de hava yoluyla gelen toplam yabancı turist sayısının 794 bin olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Bodrum’da Her Bütçeye Uygun Tatil İmkanı

Bodrum’da her bütçeye uygun tatil imkanlarının mevcut olduğunu belirten Alişir Şahin, iç pazardaki daralmanın %25-30 bandında sabit olduğunu ancak Ağustos ayında rezervasyonlarda artış gözlendiğini söyledi. Okullar açıldıktan sonra, özellikle ‘ikinci bahar’ olarak adlandırılan emekli misafirlerin Bodrum’u tercih etmeleri bekleniyor. Eylül, Ekim ve Kasım aylarının sıcak geçmesiyle birlikte, sezon sonunda fiyatların düşeceğini ve bu durumun tatil planı yapmayanlar için bir fırsat sunacağını belirtti. Bodrum’da kişi başı konaklama fiyatlarının 1500 TL‘den başladığı ifade edildi.

web sitesi uygulama / geliştirme: