Binance Skandalı Büyüyor: Son 24 Saat İçinde 2.6 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Çekildi

Binance, İsrail'in talebiyle Filistinlilerin tüm kripto varlıklarına el koydu. Binance’i boykot eden kullanıcılar, son 24 saat içinde 2,6 milyar dolar değerinde Bitcoin çekti.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, İsrail hükümetinin talebi üzerine, Filistinlilere ait tüm Bitcoin varlıklarına el koyma kararı aldı. Bu skandal hamle, uluslararası arenada büyük tepkilere yol açtı ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

Resmi Belgeler Paylaşıldı

Bu karar, Bitcoin P2P pazar yeri NoOnes‘un CEO’su Ray Youssef tarafından paylaşılan resmi belgelerle gün yüzüne çıktı. Belgelerde, İsrail Savunma Kuvvetleri‘nin Terörle Mücadele Kanunu‘na dayanarak Filistinlilere ait kripto para cüzdanlarına el koyduğu belirtildi. Belgelerde, “Savunma Bakanı’nın yetkisi doğrultusunda bu kişilerin kripto para cüzdanlarına el konulmuştur. El koyma kararının gerekçesi, bu cüzdanlardaki kripto paraların bir terör örgütü tarafından transfer edilmesi ve terör suçu işlemek için kullanılmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Binance İddiaları Reddetti

Uluslararası kamuoyunda büyük tepki çeken bu kararın ardından gözler Binance‘a çevrildi. Binance, iddiaları reddederek, yalnızca yasa dışı fonlarla bağlantılı az sayıda kullanıcı hesabının ticaretten men edildiğini savundu.

Boykot Çağrısı Başlatıldı

Gazze‘de masum sivillerin öldürülmesine destek verdiği düşünülen Binance, bu hamlesiyle büyük tepki çekti. Sosyal medyada “Binance SOYKIRIM’ın yanında duruyor” anlamına gelen “Binance stands with GENOCIDE!” etiketiyle boykot çağrıları yapıldı.

Boykot Sürüyor

Binance’i boykot eden kullanıcılar, son 24 saat içinde 2,6 milyar dolar değerinde Bitcoin çekti. Boykot tüm hızıyla devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: