Bakan Şimşek’ten Cari Açık Değerlendirmesi: “Önemli Mesafe Kaydettik”

Bakan Mehmet Şimşek, cari açığın azaltılmasında önemli mesafe kaydedildiğini belirterek, gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışının sağlanacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan dış ticaret dengesi verilerini sosyal medya hesabından değerlendirdi. Bakan Şimşek, gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışının sağlanacağına vurgu yaparak, “Makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik” dedi.

Cari Açıkta Büyük Düşüş

Bakan Şimşek, Temmuz ayında yıllık dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı dönemine göre 38,7 milyar dolar gerilediğini belirtti. Bu durum, Temmuz ayı için yıllık cari açığın 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ettiğini gösteriyor. Şimşek, azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacının dezenflasyon sürecine önemli katkı sağladığını ifade etti.

Fiyat İstikrarı ve Refah Artışı Hedefi

Bakan Şimşek, paylaştığı detaylarda ana hedeflerinin fiyat istikrarına ulaşarak, gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı sağlamak olduğunu vurguladı.

Temmuz ayında dış ticaret açığı 7,29 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: