Bakan Şimşek, New York’ta ABD’li Yatırımcılarla Türkiye Ekonomisini Konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta düzenlenen yatırımcı toplantılarına katılarak Türkiye’nin ekonomi programını ABD’li yatırımcılara aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğu New York’ta, ABD’nin önde gelen bankalarından Citibank ev sahipliğinde düzenlenen üç ayrı yatırımcı toplantısına katıldı. Şimşek, bu toplantılarda ABD’nin önemli portföy yönetim şirketlerinden fon yöneticileri ve ekonomistlerle bir araya geldi.

Citibank’ın Ev Sahipliğinde Yatırımcı Toplantıları

Mehmet Şimşek, Citibank’ın düzenlediği ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen üç ayrı toplantıda, Türkiye’nin ekonomi programını ve önümüzdeki döneme dair önceliklerini yatırımcılara aktardı. Toplantılarda, ABD’nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri yer aldı.

DEİK Yuvarlak Masa Toplantısına Katılım

Bakan Şimşek, ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına da katıldı. Bu toplantıda, Türkiye ve ABD’nin önde gelen iş dünyası temsilcileri ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri yer aldı. Bakan Şimşek, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli mesajlar verdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: