Bakan Şimşek: “Enflasyon Beklentileri 10 Aydır İyileşiyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin 10 aydır iyileştiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, enflasyon beklentilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin 10 aydır iyileşme gösterdiğini belirtti.

Enflasyon Beklentilerinde İyileşme Sürüyor

Bakan Şimşek, Temmuz ayında geçici etkiler kaynaklı yüksek gerçekleşen aylık enflasyonun yıl sonu enflasyon beklentisinde sınırlı bir artışa yol açtığını, ancak 12 ay sonrası enflasyon beklentisinin yüzde 28,7’ye, 24 ay sonrası beklentisinin ise yüzde 19,3’e gerilediğini ifade etti.

Ayrıca, Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun Ağustos ayında belirgin şekilde gerilemesini ve yılın kalan döneminde düşüş eğilimini sürdürmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

Bakan Şimşek’in açıklamalarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi, Temmuz ayında yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle sınırlı bir artış gösterse de uzun vadeli beklentilerde iyileşme dikkat çekiyor. Bu durum, hükümetin enflasyonla mücadele politikasının etkili olduğunu ve piyasalarda güven ortamının oluştuğunu işaret ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: