Bakan Kurum Açıkladı: TOKİ’den Peşin Ödemede Yüzde 25 İndirim

Bakan Kurum, TOKİ’den ev ve işyeri sahibi olanlara peşin ödemede %25 indirim yapılacağını ve kampanyanın 23 Eylül'de başlayacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından peşin ödemede yapılacak %25’lik indirim kampanyasını duyurdu. 23 Eylül’de başlayacak olan bu kampanya, ev ve iş yeri sahibi vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Kampanya, 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak.

İndirim Kampanyası Detayları

TOKİ, satışını yaptığı ve ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için belirli şartlar dahilinde kalan borcun en az %25’ini ödeyenlere %25 indirim fırsatı sunuyor. Peşin ödeme indirimi, borcun tamamını kapatmayı gerektirmese de, en az %25 veya daha fazlasını ödeyenler bu indirimden yararlanabilecek.

Kimler Yararlanabilecek?

Kampanyadan yararlanabilecek alıcılar şu şekilde sıralandı:

  • Temmuz 2023 öncesinde (Haziran ayı sonuna kadar) konut ya da işyeri satın alanlar.
  • Kalan taksidi 12 veya daha az olanlar.
  • Haziran 2023 itibariyle geri ödeme taksitleri başlayanlar.

Başvurular, satış işleminin yapıldığı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilecek ve kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar ne kadar borç ödemesi gerektiğini bankalarından öğrenebilecek.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Geriye dönük taksit ve emlak vergisi borçlarının ödenmiş olması şartı aranıyor. Ayrıca, kat mülkiyeti oluşmuş projelerde yer alan konut ve işyeri sahiplerinin “borcu yoktur” belgesi ve belediyeden emlak beyan değerini gösteren belge alması gerekiyor.

Kredi Kullanarak Ödeme

İndirimden faydalanmak isteyenler, borçlarını öderken kredi kullanabilecekler. Vatandaşlar, gayrimenkul satış sözleşmesini imzaladıkları bankalardan kredi desteği alabilecek.

Bakan Kurum’un Sosyal Medya Duyurusu

Bakan Murat Kurum, kampanyayı sosyal medya hesabından duyurarak, “TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için %25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Borcunun en az %25’ini kapatmak isteyenler de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: