Aydın Doğan, Müzik Sektöründen Çıkış Yaptı: DMC’deki Kalan Hisselerini 38,2 Milyon Euro’ya Sattı

Aydın Doğan, Doğan Müzik Yapım'daki %40 hissesini 38,2 milyon Euro bedelle Believe International'a devretti. Fransız şirket, DMC’nin tamamına sahip oldu.

Aydın Doğan, bir şirketini daha elden çıkardı. Doğan Holding, müzik yapım şirketi Doğan Müzik Yapım (DMC)‘daki kalan %40 hissesini, şirketin ortağı olan Fransız Believe International firmasına devretti. Satış bedeli 38,2 milyon Euro olarak açıklandı.

DMC’nin Tamamı Fransız Şirkete Geçti

2020 yılında DMC’ye %60 oranında ortak olan Believe International, bu satışla birlikte şirketin geri kalan %40 hissesini de satın alarak, DMC’nin tamamına sahip oldu. Böylece Believe International, Türkiye’nin önemli müzik yapım şirketlerinden biri olan DMC’nin tüm hisselerini elinde bulunduruyor.

KAP’a Yapılan Açıklama

Doğan Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Ağustos 2024’te duyurulan satışın tamamlandığını belirtti. Açıklamada, “DMC Invest B.V.’nin sahip olduğu kalan %40 oranındaki pay, 38,2 milyon Euro bedel ile Believe International‘a devredilmiştir” denildi. 2020 yılında ise şirketin %60 hissesi yine Believe International tarafından satın alınmıştı.

Bu satış işlemi, Doğan Holding’in müzik sektöründeki varlığının tamamen son bulması anlamına geliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: