Asya Borsaları Karışık, ABD İstihdam Verisi Öncesi Gözler Verilerde

Küresel piyasalar ABD istihdam verilerine odaklanmış durumda, Asya borsaları karışık seyrederken, petrol talep endişeleriyle haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Küresel piyasalar, bugün açıklanacak olan ABD istihdam verilerine odaklanmış durumda ve genel olarak karışık bir seyir izliyor. Dün, ABD’de S&P 500 endeksi yüzde 0,30 düşüş kaydederken, Nasdaq 100 yatay bir kapanış gerçekleştirdi. Bu sabah itibarıyla ise ABD ve Avrupa vadeli endeksleri hafif ekside işlem görüyor. Yatırımcılar, ABD verileri öncesi bazı pozisyonlarını kapatarak düşüşlere katkıda bulunmuş olabilir.

Asya Piyasalarında Karışık Görünüm

Asya endeksleri de ABD verileri öncesinde karışık bir seyir izlemekte. Özellikle MSCI Asya Pasifik Endeksi haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Hong Kong’daki hisse senedi işlemleri, tayfun sebebiyle cuma sabahı durduruldu. Gelişmekte olan Asya para birimleri, yen, Filipin pezosu ve Malezya ringgiti bu sabah yükselişte. Bu durum, Bloomberg Dolar Endeksi‘ndeki yüzde 0,7’lik düşüşle birleşti. Bu düşüşte, ABD’de tarım dışı istihdam artışının 155 binle sınırlı kalacağı söylentileri etkili oldu.

Petrol ve Dolar Gelişmeleri

Petrol piyasalarında ise OPEC+’nın planlanan üretim artışını iki ay ertelemesine rağmen, zayıf talep ve arz fazlasına ilişkin endişelerle bir yıllık en büyük haftalık kayıplarından birine doğru yönelmiş durumda. Dolar/TL sabah saatlerinde 33,9877 seviyesinden işlem görüyordu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: