Antalya’da Turizm Yoğunluğu Devam Ediyor: Eylül Ayında Doluluk Yüzde 90’ın Üzerinde

Antalya'daki otellerin doluluk oranları eylülde de yüksek seyrediyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, rezervasyonların ekim ayında da dolu olacağını açıkladı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’daki otellerin eylül ayında da yüksek doluluk oranlarına sahip olduğunu belirtti. Saatçioğlu, temmuz ve ağustos aylarındaki yoğun doluluğun eylülde de sürdüğünü ifade ederek, rezervasyonların ekim ayında da bu doluluğun devam edeceğini gösterdiğini söyledi.

Erken Rezervasyonun Etkisi

Hakan Saatçioğlu, iç pazarda erken rezervasyon alışkanlığının her geçen yıl daha fazla benimsendiğini belirtti. Erken rezervasyonların bazı bölgelerde %70 oranında, bazı bölgelerde ise %100’e yakın artış gösterdiğini vurguladı. Bu durum, hem otel işletmeleri için daha iyi bir planlama sağlarken, tüketicilere de %35 ile %45 arasında daha uygun fiyatlarla tatil yapma fırsatı sunuyor.

Sezon Uzuyor, Doluluklar Kasım Sonuna Kadar Devam Edecek

Saatçioğlu, turizm sezonunun artık 1 Mayıs’ta başladığını ve kasım sonuna kadar devam ettiğini belirtti. Antalya’daki otellerin kasım ayına kadar deniz turizmi ile dolu olacağını, ancak aralık-ocak-şubat aylarında spor, sağlık ve kongre turizmiyle dolulukların toparlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise otellerinde doluluğun %90 seviyelerinde olduğunu belirtti ve ekim sonuna kadar bu seviyelerin süreceğini öngördüğünü açıkladı. İç pazardaki rezervasyonların okulların açılmasına rağmen devam ettiğini vurgulayan Kızıldağ, kongre ve seminer turizminin de hareketlilik yarattığını belirtti.

web sitesi uygulama / geliştirme: