Analistler Uyarıyor: Beklentiler Nvidia’nın Aleyhine İşliyor

Business Insider'a göre, Nvidia'nın son iki çeyrekteki gelir artışına rağmen, yatırımcıların yüksek beklentileri şirketin aleyhine işliyor.

Nvidia, son iki çeyrekte gelirini iki kattan fazla artırarak büyük bir başarıya imza attı. Ancak, teknoloji şirketlerinin yapay zekâya yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımlar nedeniyle bu rakamlar sektör uzmanları için sürpriz olmadı. Business Insider‘a konuşan analistler, beklentilerin çok yüksek olmasının Nvidia‘nın aleyhine işlediğini belirtti.

Beklentiler Gerçekçi Değil

Nvidia, bu çeyrekte 30,04 milyar dolar gelir elde ederek, geçen yılın aynı dönemindeki gelirini ikiye katladı ve 28,86 milyar dolar olan analist beklentilerini aştı. Ancak bu sonuçlara rağmen, hisse senetleri %6,9 değer kaybetti. Business Insider‘a konuşan Emarketer analisti Jacob Bourne, “Rakamlar mükemmel. Sorun şu ki, yatırımcılar her çeyrekte Nvidia’nın çıtasını yükseltmeye devam ediyor ve beklentiler artık gerçekçi değil” dedi.

Yapay Zeka Talebi ve Beklentiler

The Futurum Group CEO’su Daniel Newman ise Nvidia’nın ikinci çeyrek rakamlarının güçlü olduğunu, ancak bu seviyenin yatırımcılar tarafından zaten fiyatlandırıldığını ifade etti. Newman, yatırımcıların beklentilerini irrasyonel bir coşku olarak tanımladı ve Nvidia’nın üçüncü çeyrek için öngördüğü 32,5 milyar dolar gelirin, yatırımcıların beklentilerinin altında kaldığını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: