Altında Tarihi Rekor: 1 Gram Altın İlk Kez 3 Bin TL’yi Geçti

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki gerginlik ve ABD seçimlerinin etkisiyle 3 bin TL'yi gördü. Yatırımcılar güvenli liman arayışıyla altına yönelirken, ons altın rekor seviyeye ulaştı.

Altın fiyatları, Ortadoğu’daki çatışmaların artması ve yaklaşan ABD seçimleri ile birlikte rekor seviyelere yükseldi. Altının gram fiyatı, ons altının fiyatı ve dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre ilk kez 3 bin TL‘yi geçti.

Altının Rekor Yükselişi

Pazartesi günü itibarıyla, altının ons fiyatı yüzde 0,4 yükselişle 2.731 dolar seviyesine ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı. Bu yükselişle birlikte, gram altın da 3.011 TL seviyesine çıktı. Bu gelişme, altının güvenli liman talebinin artması ve ABD Merkez Bankası (Fed)‘in faiz indirim döngüsüne girmesiyle desteklendi.

Yatırımcılar Jeopolitik Risklere Odaklanmış Durumda

Altının bu yılki yükselişi, yaklaşık yüzde 32 artışla 2024’te en iyi performans gösteren emtia olmasını sağladı. Analistler, altın fiyatlarının 2025’in son çeyreğinde ons başına 3.000 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor. Özellikle Ortadoğu’daki jeopolitik riskler, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Son gelişmelerde, Lübnan‘dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun konutuna isabet etti. Neyse ki olay sırasında Netanyahu ve eşi evde değildi ve kimse yaralanmadı. Jeopolitik risklerin artması, altın talebini daha da artırabilir.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: