‘Altın Vize’ Artık Daha Pahalı: Ücretleri Üç Katına Çıkarıldı

Yunanistan, 'Altın Vize' programında radikal değişiklikler yaparak vize ücretlerini 3 katına çıkardı. Bu düzenleme, özellikle Türk ve Çinli yatırımcıları yakından ilgilendiriyor.

Yunanistan, yatırım yoluyla oturma izni sağlayan ‘Altın Vize’ programında köklü değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler, özellikle Türk ve Çinli yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. 1 Eylül 2024 itibarıyla, Yunanistan’da emlak alımı yoluyla oturma izni almak isteyen yabancılar, önceki döneme kıyasla çok daha yüksek meblağlar ödemek zorunda kalacaklar.

Yeni düzenlemeye göre, Atina ve Selanik gibi büyük şehirlerde ‘Altın Vize’ alabilmek için gerekli olan asgari yatırım miktarı 250 bin Euro’dan 800 bin Euro’ya çıkarıldı. Yunanistan’ın büyük adalarında da benzer bir artış söz konusu. Diğer şehirlerde ve bölgelerde ise bu alt sınır 400 bin Euro olarak belirlendi. Bu gelişme, Yunanistan’da oturma izni almak isteyenler için maliyetlerin önemli ölçüde artmasına neden oldu.

Altın Vize’nin Avantajları

‘Altın Vize’ programı, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına, belirli bir emlak yatırımı karşılığında Yunanistan’da oturma izni ve Avrupa Birliği’nde serbest dolaşım hakkı tanıyor. Altın Vize‘ye sahip olanlar, aile üyelerini de kapsayan bu izinle, 5 yıl boyunca Yunanistan’da kalabiliyorlar. Eğer yatırım yapılan emlak beş yıl sonunda hala aynı kişiye aitse, vize süresi beş yıl daha uzatılabiliyor.

Türk ve Çinli Yatırımcıların Yoğun İlgisi

Yunanistan’ın ‘Altın Vize’ programı, özellikle Türkler ve Çinliler arasında büyük ilgi görüyor. Bu iki ülke vatandaşları, Yunanistan’da emlak yatırımı yaparak oturma izni almanın avantajlarından en çok yararlanan gruplar arasında yer alıyor. Ayrıca, Gazze Savaşı‘nın ardından İsrailli yatırımcıların da bu programa ilgisi arttı.

Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte, Altın Vize‘nin sunduğu fırsatlar daha yüksek maliyetlerle elde edilebilecek. Bu durum, özellikle Türk ve Çinli yatırımcıların Yunanistan’daki yatırımlarını yeniden değerlendirmesine neden olabilir.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: