Altın Fiyatlarında Rekor Yükseliş: Ons Başına 2.665 Doları Aştı

Altın, ABD verilerinin faiz indirimi beklentilerini desteklemesiyle rekor kırdı. Ons altın 2.665 dolara, gram altın ise 2.919 TL'ye yükseldi.

Altın, ABD verilerinin ardından faiz indirimi beklentileriyle rekor seviyeye ulaşarak yatırımcıları şaşırttı. Dünkü seansın ardından yüzde 1’den fazla değer kazanan altın, zayıf ABD verilerinin yüksek faiz indirimlerini desteklemesiyle yükselişini sürdürdü.

25 Eylül 2024 Çarşamba günü, altın fiyatları ons başına 2.665 dolar seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükselişle birlikte altın fiyatları, yüzde 0,3 oranında artış gösterdi.

Spot altın, haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.660 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Ons altın ve Dolar/TL hesaplamasına göre gram altın ise 2.919 TL seviyesine kadar yükseldi.

Analistler, Fed’in bu yıl içinde faiz oranlarında üç çeyrek puandan fazla gevşeme ihtimalini artırdığını belirtiyor. Bu durum altın fiyatlarını yukarı taşırken, yatırımcıların faiz indirimi beklentilerini güçlendiriyor.

Altın ve Gümüş Birlikte Hareket Ediyor

Altın ve gümüş, her iki değerli metalin de makroekonomik ve döviz koruma özellikleri sunması nedeniyle birlikte hareket etme eğilimindedir. Ancak, gümüş, endüstriyel kullanımlarıyla öne çıkarak ekonomik döngüye daha fazla maruz kalmaktadır. Özellikle güneş panelleri ve temiz enerji teknolojileri gibi endüstriyel alanlarda önemli bir rol oynayan gümüş, altın kadar yatırımcı ilgisi görmektedir.

Çin’in Pekin hükümeti, Salı günü ülkenin ekonomik sıkıntılarını ele almak ve gayrimenkul piyasasını desteklemek amacıyla bir dizi teşvik önlemi duyurdu. Bu teşviklerin ardından endüstriyel metallerde yaşanan ralli, gümüşteki yükselişi tetikleyen en önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Standard Chartered Plc’de analist olan Zhong Liang Han, “Çin’in geniş teşvik paketinin ardından endüstriyel metallerde yaşanan ralli, gümüşteki yükselişin bir sonraki ayağının arkasındaki temel itici güç oldu,” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: