Altın Fiyatları Yıl İçinde %20 Arttı: Fed’in Faiz Kararı Belirleyici Olacak

Altın, ABD enflasyon verileri öncesinde rekor seviyeye yakın seyrederken, yatırımcılar Fed'in faiz indirimi sinyallerini bekliyor. Spot altın 2.520 dolarda işlem görüyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD enflasyon rakamlarını ve Fed‘in olası faiz indirimi sinyallerini beklemesiyle birlikte rekor seviyelere yakın seyretmeye devam ediyor. Altın, Cuma günü açıklanacak olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi öncesinde ons başına 2.520 dolara yakın işlem görüyor.

Çekirdek Enflasyon ve Fed’in Faiz Politikası

Yatırımcılar, Fed‘in faiz indirimine dair ipuçları ararken, raporun çekirdek enflasyonun ABD Merkez Bankası‘nın %2 hedefinin biraz üzerinde, %2,1’e düşmesini göstermesini bekliyor. Bu durum, faiz indirimi için bir gerekçe oluşturabilir ve bu da faiz ödemeyen altın için olumlu bir etki yaratabilir.

ABD Büyüme Verileri ve Altın Fiyatları

Perşembe günü açıklanan iyimser ABD büyüme verileri de yatırımcılar tarafından değerlendiriliyor. Bu veriler, Fed‘in önümüzdeki ay politikayı gevşetmeye hazırlanırken ekonomi için yumuşak bir iniş sağlayabileceğini işaret ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell da geçen hafta faiz oranlarını düşürmenin “zamanının geldiğini” belirtti.

Altın Yıl İçinde Büyük Artış Gösterdi

Altın bu yıl %20’den fazla değer kazandı. Bu artış, ABD Merkez Bankası‘nın 2020’den beri ilk kez faiz oranlarını düşürmeye hazırlandığı beklentisiyle desteklendi. Geçen hafta 2.531,75 dolarlık rekor seviyeye ulaşan spot altın, Londra’da sabah 8:33’te 2.520,79 dolarda büyük ölçüde değişmedi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi çok az değişirken, gümüş, platin ve paladyum yükseliş gösterdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: