Alman Kağıt Devi Felix Schoeller Türkiye’de Yatırım Kararı Aldı

Dünyanın en büyük özel kağıt üreticilerinden Felix Schoeller, 2025 yılında İstanbul'da yeni bir merkez açarak Türkiye ve Ortadoğu pazarlarına hizmet verecek.

Felix Schoeller, 19. yüzyılın ilk yarısına dayanan köklü geçmişiyle dünyanın en önemli özel kağıt üreticilerinden biri olarak biliniyor. 1895 yılında fotoğraf makinesinin icadıyla birlikte kurulan Alman şirketi, günümüzde dijital çağın etkisiyle dekoratif ve özel kağıt üretimine odaklanarak, Avrupa’nın en büyük üç üreticisinden biri konumuna yükseldi.

17 Ülkede 4 Bin Çalışanla Global Faaliyet

Felix Schoeller, 17 farklı ülkede yaklaşık 4 bin çalışanıyla faaliyet göstermeye devam ediyor. Kanada, ABD, Hindistan, Danimarka gibi ülkelerde aktif olan şirket, paketleme için esnek kağıt kompozitleri ve mobilya sektörüne yönelik kağıt ürünleriyle 1 milyar euronun üzerinde ciro elde ediyor. 5 nesildir Schoeller ailesi tarafından yönetilen şirket, Asya pazarında büyüme hedefiyle Türkiye’de yeni bir merkez açma kararı aldı.

Türkiye’de Yeni Yatırım: Yeterlilik Merkezi

İstanbul’da kurulacak olan Yeterlilik Merkezi, 2025 yılının Ocak ayında faaliyete geçecek. Bu merkez, Türkiye ve Orta Doğu pazarlarına yönelik birinci sınıf özel kağıt ürünleri ve hizmetler sunacak. Felix Schoeller yöneticisi Matthias Breimhorst, İstanbul’daki yeni merkezin, bölgedeki müşterilere küresel üretim ağının sunduğu fırsatları ve uzmanlıklarını daha hızlı ulaştıracağını belirtti.

Kaynak: Kerim Ülker / Dünya Gazetesi

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: