Ağustos Ayı İşsizlik Oranı Yüzde 0,3 Düştü: Türkiye’de İşsizlik Yüzde 8,5 Oldu

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 0,3 düşerek yüzde 8,5 oldu. Genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 16,5 olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de işsizlik oranı 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında düşüş göstererek yüzde 8,5 seviyesine geriledi. Genç nüfustaki işsizlik oranı ise yüzde 16,5 olarak kaydedilirken, geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 27,2 oldu.

Ağustos Ayı İşsizlik Verileri

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 89 bin kişi azalarak 3 milyon 55 bin kişiye düştü. İşsizlik oranı, erkeklerde yüzde 7,0, kadınlarda ise yüzde 11,4 olarak tahmin edildi.

Genç Nüfusta İşsizlik Yüzde 16,5

Türkiye’deki genç nüfustaki işsizlik oranı da dikkat çekiyor. 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı yüzde 16,5 olarak açıklandı. Bu oran, genç nüfusun iş gücüne katılım oranındaki sorunları gözler önüne serdi.

Geniş Tanımlı İşsizlik Yüzde 27,2

Geniş tanımlı işsizlik oranı (atıl iş gücü) ise yüzde 27,2 olarak hesaplandı. Bu oran, iş aramaktan vazgeçenler ve eksik istihdam edilen kişileri de kapsayarak iş gücü piyasasındaki geniş kapsamlı sorunları yansıtıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: