ABD’li Kripto Devi Coinbase, Türkiye’de Faaliyete Geçmek İçin Adım Attı

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase, kripto para yasası sonrası Türkiye’de faaliyete geçmek için SPK’ya başvurdu ve geçici listeye dahil edildi.

Kripto para yasasının yürürlüğe girmesinin ardından kripto para devleri Türkiye’nin kapısını çalmaya başladı. ABD’nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

SPK web sitesinde yer alan bilgilere göre, Coinbase, Türkiye’de faaliyette bulunmak üzere geçici liste olarak “faaliyette bulunanlar listesine” dâhil edildi. Türkiye Gazetesi‘nin haberine göre, kripto devi, Türkiye’deki faaliyetlerini Coinbase Turkey Yazılım Teknolojileri AŞ adı altında yürütecek.

Yabancı Borsaların Kayıt Şartı

Kripto para yasasına göre, yabancı menşeili borsaların Türkiye’de faaliyet gösterebilmeleri için SPK’ya kayıt olmaları şartı aranıyor. Ayrıca, yasaya göre bu tür borsalar kayıt dışı hizmet sağlayıcı olarak kabul ediliyor.

BtcTurk’u Satın Alacağı İddiası

Geçtiğimiz senelerde Coinbase’in, Türkiye’nin en büyük kripto para borsası olan BtcTurk’u satın alacağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Satış rakamı olarak da 3,2 milyar dolar gibi bir miktar belirtilmişti. Ancak, bu satış ile ilgili yeni bir gelişme henüz yaşanmadı.

Coinbase’in Global Gücü

2012 yılında faaliyetlerine başlayan Coinbase, 100 farklı ülkede toplamda 103 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Türkiye’de de en çok tercih edilen kripto para borsalarından biri olmayı başaran Coinbase, 220’den fazla coin ile yatırımcısına geniş bir portföy sunuyor. Platformun ortalama günlük işlem hacmi ise 25 milyar lira olarak kaydedildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: