ABD’de Resesyon Olasılığı Yükseldi: Goldman Sachs ve JPMorgan’ın Yeni Tahminleri

Wall Street bankaları, ABD'deki resesyon ihtimalini artırdı. JPMorgan, ABD'de resesyon olasılığını yüzde 35'e çıkardı ve Fed'in faiz politikasında değişiklik bekliyor.

Wall Street bankaları, piyasa depreminin etkilerini değerlendirirken ABD, resesyon ihtimallerini yukarı yönlü revize ediyor. Goldman Sachs‘ın ardından, JPMorgan da ABD’nin resesyon olasılığının arttığını belirtti.

JPMorgan’ın Resesyon Tahmini Yükseldi

JPMorgan’ın ekonomistlerinden Bruce Kasman ve ekibi, ABD’de resesyon ihtimalinin yüzde 25’ten yüzde 35’e yükseldiğini ifade etti. Ekonomistler, ABD’den gelen haberlerin işgücü talebinde beklenenden daha keskin bir zayıflama ve işgücü kaybının erken sinyallerine işaret ettiğini vurguladı.

Fed Faiz Politikasında Revizyon

JPMorgan, iki ay önce Fed‘in ve benzeri merkez bankalarının faizleri yüksek seviyede uzun süre koruması senaryosunu yüzde 50 ihtimal olarak görüyordu. Ancak, bu ihtimal şimdi yüzde 30’a düşürüldü. Enflasyon baskılarının geri çekilmesiyle, JPMorgan eylül ve kasım aylarında yarım yüzde puan faiz indirimi bekliyor.

2025 İçin Resesyon Beklentisi

Bankanın 2025’in ikinci yarısında resesyon yaşanma ihtimali ise yüzde 45 seviyesinde. Bu tahmin, piyasalardaki belirsizliğin ve ekonomik göstergelerin etkilerini yansıtıyor.

Kaynak: Bloomberg

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: