800 Bin Liralık Huzur Hakkı Tartışması: Halka Açık Dönerci mi, Koç Holding mi?

Baydöner yönetim kuruluna ödenen 800 bin liralık huzur hakkı, sosyal medyada Koç Holding seviyesindeki maaşlarla karşılaştırılarak eleştirildi. Yatırımcılar bu duruma tepkili.

Geçtiğimiz yıl halka arz edilen restoran zinciri Baydöner, yönetim kuruluna ödenen yüksek huzur hakkı ile gündeme oturdu. Şirketin, yönetim kurulu üyelerine aylık brüt 800 bin TL gibi yüksek bir ücret ödeyeceği duyuruldu. Bu karar, Baydöner’in yılın ilk çeyreğinde sadece 38 milyon TL kar açıklamış olmasına rağmen, yönetici maaşlarının yüksekliği nedeniyle yatırımcıların tepkisini çekti. Bu maaş, yılda toplamda tam 28 milyon TL’ye denk geliyor ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Baydöner’in Halka Arzı ve Kâr Oranı

2024 yılının Ağustos ayında halka arz edilen Baydöner, Borsa İstanbul’da yoğun talep gördü. Halka arz büyüklüğü 18 milyon TL iken, 3,23 kat talep ile toplamda 58 milyon 129 bin 393 TL değerinde filtrelenmemiş talep aldı. Ancak şirketin birinci çeyrekteki 38 milyon TL’lik kârı ile yönetim kuruluna ödenecek ücretin dengesizliği yatırımcılar arasında tartışmalara yol açtı.

Yatırımcılar Tepkili

Sosyal medyada #BYDNR etiketiyle hızla yayılan bu durum, özellikle küçük yatırımcılar arasında eleştirilere neden oldu. Yatırımcılar, bir restoran zincirinin yönetim kuruluna bu kadar yüksek maaş ödenmesini, kârlılıkla orantısız buldu. Yatırımcılar, yönetim kurulu ücretlerinin, şirketin kârı ile uyumlu olması gerektiğini savunuyor.

Koç Holding ile Karşılaştırmalar

Baydöner’in bu kararı, özellikle Koç Holding gibi büyük şirketlerle karşılaştırılarak eleştirildi. Baydöner’in yönetim kadrosuna ödenen ücretlerin, şirketin büyüklüğü ve kâr oranı göz önüne alındığında, Koç Holding gibi dev bir şirketin yönetiminden bile fazla olduğu ifade edildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: