Beyaz Saray’ın Eski Yetkilisi OpenAI’ye Katıldı: Aaron Chatterji Baş Ekonomist Oldu

Beyaz Saray’ın eski yetkilisi Aaron Chatterji, OpenAI'de baş ekonomist olarak göreve başladı. Chatterji, teknolojinin ekonomi üzerindeki etkisini yönlendirecek ve altyapı yatırımları için çalışacak.

OpenAI, iki Demokrat başkanlık yönetimiyle bağları olan bir baş ekonomisti kadrosuna kattı. Barack Obama döneminde Ekonomik Danışmanlar Konseyi‘nde görev yapmış ve Joe Biden yönetiminde Ticaret Bakanlığı‘nda baş ekonomist olarak çalışan Aaron Chatterji, OpenAI’de baş ekonomist olarak göreve başladı. Şu anda Duke Üniversitesi Fuqua İşletme Okulu’nda profesör olan Chatterji, teknolojik inovasyonun ekonomi üzerindeki etkileri üzerine uzun yıllardır çalışmalar yürütüyor.

OpenAI’nin Ekonomi Üzerindeki Etkisi

Chatterji, Beyaz Saray’daki görev süresi boyunca, ABD’deki çip üretimi için devasa fon sağlayan CHIPS ve Bilim Yasası‘nın uygulanmasında kilit rol oynadı. Bu deneyimi ve siyasi bağlantıları, OpenAI’nin yapay zeka sistemlerini eğitmek için gerekli olan bilgi işlem altyapısının geliştirilmesinde katkı sağlayabilir. Chatterji, “Bu altyapının geliştirilmesi, rekabetçi kalabilmek ve teknolojinin faydalarından yararlanmak için büyük yatırımlar gerektiriyor” dedi.

OpenAI’nin Genişleyen Kadrosu

Chatterji’nin OpenAI’ye katılması, şirketin büyüyen küresel etkisini ve iddialı yapay zeka hedeflerini yansıtıyor. Google ve Facebook gibi teknoloji devlerinin yaptığı gibi OpenAI de büyüme sürecinde deneyimli ekonomistlerle çalışmaya başladı. OpenAI, geçtiğimiz bir yıl içinde teknoloji yöneticileri, yapay zeka güvenlik uzmanları ve dezenformasyon araştırmacıları gibi önemli isimleri bünyesine kattı.

İnsanların İşlerini Alabilir

OpenAI araştırmacıları tarafından yazılan bir makalede, ABD iş gücünün %80’inin görevlerinin en az %10’unun yapay zeka teknolojilerinden etkilenebileceği ve çalışanların %19’unun görevlerinin %50’sinden fazlasının bu teknolojilerden etkilenebileceği öngörülüyor. Chatterji, bu tür teknolojilerin ekonomik eşitsizlik yaratma potansiyelinin olduğuna dikkat çekerek, “Bu teknolojilerin faydalarını adil bir şekilde dağıtmalıyız” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: