Z Kuşağı Kadınları Topluluklara Önem Verirken Erkekler Oyun Oynuyor

Z kuşağı kadın ve erkeklerinin para harcama alışkanlıkları ve boş zaman aktiviteleri farklılaşıyor. Kadınlar topluluğa önem verirken, erkekler daha fazla oyun oynuyor.

Yeni bir araştırma, Z kuşağı erkek ve kadınlarının para harcama alışkanlıkları ve boş zaman aktiviteleri arasında belirgin farklılıklar olduğunu ortaya koydu. Morning Consult tarafından yapılan araştırmaya göre, Z kuşağı (1997-2012 yılları arasında doğan bireyler) kadınları ve erkekleri, sosyal medya kullanımından oyun oynama alışkanlıklarına kadar birçok konuda ayrılıyor.

Sosyal Medya Kullanımı ve Topluluk Algısı

Araştırma, TikTok ve Pinterest gibi platformların Z kuşağı kadınları arasında popüler olduğunu gösterirken, Reddit ve X (eski adıyla Twitter) erkekler arasında daha çok tercih ediliyor. Ayrıca, Instagram kullanımında kadınlar erkeklere göre önde yer alıyor. Kadınların, sosyal medyada topluluğa daha fazla önem verdiği ve yakın arkadaşlıklar kurma, hediye verme gibi topluluk ideallerini benimsediği gözlemlendi.

Boş Zaman ve Yayın Platformları Tercihleri

Z kuşağı kadınları, Netflix, Hulu ve Disney+ gibi platformlarda daha fazla vakit geçirirken, Z kuşağı erkekleri Apple TV+ ve Twitch.tv‘yi tercih ediyor. Ayrıca, erkekler arasında oyun oynama alışkanlığı çok daha yaygın. Erkeklerin yüzde 77’si en az bir kez konsol oyunu, yüzde 67’si ise bilgisayar oyunu oynadığını belirtiyor. Bu oranlar, kadınlara göre oldukça yüksek.

Haber Tüketimi

Z kuşağı erkekleri, çevrimiçi haber içeriklerini kadınlardan daha fazla tüketiyor. Araştırmaya göre, genç erkekler haber kaynaklarıyla daha fazla etkileşimde bulunuyor.

Para Algısı ve Ekonomik Güvensizlik

Önceki araştırmalarda olduğu gibi, Z kuşağının büyük bir kısmı para algısı bozukluğu yaşıyor. Qualtrics tarafından hazırlanan rapora göre, Z kuşağının yüzde 43’ü ve Y kuşağının yüzde 41’i, maddi olarak akranlarından geri kaldığını hissediyor. Bu kişiler, ekonomik güvensizlikle mücadele ediyor ve sık sık kendi mali durumlarını başkalarıyla kıyaslıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: