Maliye, Sosyal Yardım İçin Boşanan Kadınları Takibe Aldı

Maliye Bakanlığı, boşanıp birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınları incelemeye alıyor. Yardım alanların istihdama kazandırılması için İŞKUR devrede.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal yardımları daha etkin hale getirmek için sıkı denetimlere başlıyor. Özellikle, eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınlar ve iş aramadan sosyal yardımlardan faydalanan kişiler incelemeye alınacak. Bu tür durumların önüne geçilmesi ve yardımların daha adil dağıtılması hedefleniyor.

İstihdama Katılım Sağlanacak

Gücü olduğu halde iş aramayıp yardımlardan faydalanan kişiler de denetim altına alınacak. İŞKUR ve meslek danışmanları devreye sokularak bu kişilerin istihdama kazandırılması sağlanacak. Ayrıca, eğitim ve meslek edindirme faaliyetleri yaygınlaştırılacak.

Sosyal Yardım Alanların Sayısı Artıyor

Son yıllarda, sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısı giderek arttı. 2017 yılında 3.2 milyon hane sosyal yardım alırken, bu sayı 2023 yılında 4.99 milyona yükseldi. Toplumda sosyal yardıma ihtiyaç duyanların oranı, 2017 yılında %13,7 iken 2023’te %18,4’e çıktı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: