İsmail Saymaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Eyvahlar Olsun, Etmeyin, Eylemeyin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmenleri hedef alan açıklaması büyük tepki çekti. İsmail Saymaz, Ümit Özdağ ve Muharrem İnce, Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef göstererek, “Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?” dedi. Bu açıklama, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Eyvahlar olsun. Etmeyin, eylemeyin. Gencecik teğmenlere yazık edeceksiniz” diyerek teğmenlerin hedef alınmasını eleştirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erdoğan’a sert bir yanıt vererek, “Kendi ordusunun millet ve devlet birliği için çektiği kılıçtan rahatsız olan milletler, düşman orduların kılıcının insafına terk edilir” ifadesini kullandı: “Kendi ordusunun millet ve devlet birliği, bütünlüğü için çektiği kılıçtan, ettiği yeminden rahatsız olan milletler sonunda düşman orduların kılıcının insafına terk olunurlar.
1936’da Paris’teki askeri ateşimiz, Fransız halkı Fransız ordusuna saygı duymuyor, Fransa gelecek savaşı bundan dolayı kaybedecek raporunu geçmişti.
Erdoğan’ı rahatsız etmesi gereken 30 Ağustos’tan sonra çoğu belki şehit belki gazi olmaya Irak ve Suriye’deki birliklere savaşmaya gidecek teğmenlerin yemini değil, Kerkük üzerinde düşürülen AKSUNGUR, Kilit-Pençe harekat bölgesinde YPG’den gelen modern silah sistemleri ile PKK terör örgütünün artan saldırı kabiliyetidir.
Bu tür açıklamalar ile milli birlik sağlanmaz. Atatürk’süz milli birlik olmaz.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi: “Gencecik çocukların tören kılıçlarından korkma Erdoğan, o gençlerin arkasındaki öfkeli kalabalıklardan kork!

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: