Altın Portakal’da Yarışacak Filmler Açıklandı: 5 Milyon Lira Ödül Dağıtılacak

Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal ve Uluslararası kategorilerde yarışacak filmler belli oldu. Toplamda 5 milyon lira ödül dağıtılacak.

Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali‘nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması‘nda 12, Kısa Film Yarışması‘nda 10, Ulusal Belgesel Yarışması‘nda 8 ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması‘nda 12 film yer alacak. Festivalde toplamda 5 milyon lira para ödülü dağıtılacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Yarışacak Filmler

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, bu yıl farklı sinema kültürlerine ait 12 filmle dikkat çekiyor. Nilay Ulusoy, Seçil Tanel ve Tunca Arslan’dan oluşan ön seçici kurulun belirlediği filmler, usta yönetmen Ferzan Özpetek başkanlığındaki jüri karşısına çıkacak. Ana jüride ayrıca, sanat dünyasının tanınmış isimleri olan Deniz Göktürk Kobanbay (tasarımcı ve sanat yönetmeni), Gökçe Bahadır (oyuncu), İlker Kaleli (oyuncu), Doç. Dr. Melis Behlil (sinema yazarı), Melisa Önel (senarist/yönetmen) ve Mercan Dede (neyzen, besteci, yapımcı ve DJ) yer alıyor.

Yarışmada yer alan filmler arasında şunlar bulunuyor:

“Sevgili Katilim Berlin” – Yönetmen: Neco Çelik

“Acı Kahve” – Yönetmen: Soner Sert

“Ayşe” – Yönetmen: Necmi Sancak

“Balinanın Bilgisi” – Yönetmen: Önder Şengül

“Evcilik” – Yönetmen: Ümit Ünal

“Fidan” – Yönetmen: Ayçıl Yeltan

“Galata” – Yönetmenler: Kenan Mansur Doğru ve Umut Osman Demirkol

“Gülizar” – Yönetmen: Belkıs Bayrak

“Hatırladığım Ağaçlar” – Yönetmen: Erhan Tuncer

“Mukadderat” – Yönetmen: Nadim Güç

“Savrulan Zaman” – Yönetmen: Selim Evci

“Seni Bıraktığım Yerdeyim” – Yönetmen: Ümran Safter

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda 10 Film

Ulusal Kısa Film Yarışması‘nda Oğuzhan Akalın’ın ‘Ağlamak Serbest Gülmek Yasak’, Ali Emre Ceylan’ın ‘Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor’, Begüm Bayrak’ın ‘Kurtlar’, Ece Dizdar’ın ‘Mükemmel’ gibi kısa filmleri yarışacak.

Ulusal Belgesel Yarışması’nda 8 Film

Ulusal Belgesel Film Yarışması‘nda ise Sevgi Hirschhauser’in ‘Altın Eller’, Ali Kemal Pasiner’in ‘Bedri Rahmi Eyüboğlu Toprağın Sırrına Erenler’, Musa Ak ve Hasan Basri Özdemir’in ‘Bir Orkestranın İzinde’ gibi belgeseller yarışacak.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda 18 Ülkeden 12 Film

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması‘nda İrlanda’dan ‘Bring Them Down’, Uruguay’dan ‘Agarrame Fuerte’, Norveç’ten ‘Armand’, Türkiye’den ‘Derûn’, Azerbaycan’dan ‘Meryem’ gibi 12 film, festivalin en prestijli ödülleri için yarışacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: