Yeni Araştırma: Köpekler Sadece İnsanlara Değil, Oyuncaklarına da Vefalı

Köpekler, uzun yıllar boyunca görmedikleri oyuncaklarının isimlerini unutmuyor. Yeni araştırma, köpeklerin hafıza yeteneğini gözler önüne serdi.

Yeni bir araştırmaya göre köpekler, uzun bir süre geçse bile oyuncaklarının isimlerini unutmayarak vefalı bir dost olduklarını bir kez daha kanıtladı. Araştırmaya katılan köpekler, oyuncaklarını yıllarca görmeseler dahi isimlerini hatırlayabiliyor.

Oyuncakların İsimlerini Unutmuyorlar

Macaristan’daki Eötvös Loránd Üniversitesi‘nden Shany Dror ve ekibi, daha önce 12 yeni oyuncağın ismini öğrenmiş beş köpek üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Biology Letters dergisinde yayımlanan bu araştırma, köpeklerin oyuncaklarını yıllar sonra bile hatırlayabildiğini gösteriyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, köpekler uzun süre oyuncaklarıyla oynamasalar bile onların isimlerini unutmayıp hafızalarında saklıyorlar.

Oyuncaklar 2 Yıl Saklandı

Araştırmada, köpeklerin yıllar önce öğrendikleri oyuncak isimlerini hala hatırlayıp hatırlamadıklarını görmek için oyuncaklar 2 yıl boyunca saklandı. Sahiplerinden, oyuncakları tekrar ortaya çıkarmaları istendi ve köpeklere onları bulmaları için fırsat verildi. Denemelerde köpekler, oyuncakların yüzde 44’ünü doğru şekilde getirdi. Bazı köpeklerde bu oran yüzde 60’a kadar çıktı.

Köpeklere Zaman Ayırmak Başarıyı Artırıyor

Dror, her köpeğin bu yeteneğe sahip olmadığını ancak sahiplerinin onlara ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak köpeklerin öğrenme kabiliyetinin arttığını belirtti. “Köpeğinize ne kadar yatırım yaparsanız, o kadar fazla karşılık alırsınız” dedi.

web sitesi uygulama / geliştirme: