James Marsters: Buffy’deki Cinsel Taciz Sahnesi Beni Mahvetti; Terapiye Gittim”

Buffy the Vampire Slayer dizisinde Spike karakterini canlandıran James Marsters, cinsel taciz sahnesi yüzünden terapiye gitmek zorunda kaldığını açıkladı.

Amerikalı oyuncu ve müzisyen James Marsters, Buffy the Vampire Slayer dizisinde rol aldığı rahatsız edici bir sahne yüzünden terapiye gitmek zorunda kaldığını açıkladı. Michael Rosenbaum’un Inside of You podcast’ine konuk olan Marsters, bu deneyimin kendisini derinden etkilediğini söyledi.

“Buffy Beni Terapiye Gönderdi”

Marsters, dizinin 2002 yılında çekilen 6. sezonundaki “Seeing Red” adlı bölümde canlandırdığı Spike karakterinin, Sarah Michelle Gellar’ın oynadığı Buffy karakterine cinsel saldırıda bulunduğu sahnenin psikolojisini bozduğunu ifade etti. Bu sahnenin hayatındaki en karanlık profesyonel an olduğunu belirten Marsters, “Bu sahne beni mahvetti, terapiye gitmek zorunda kaldım” dedi.

“Sahneyi Çekmek Cehennem Gibiydi”

Marsters, sahnenin hayranlar üzerindeki etkisini düşündüğünde büyük bir endişe duyduğunu belirtti. “Buffy’yi izleyen herkes, o sahneyi kendisine yapılmış gibi hissedebilir” diyerek, izleyicilerin bu sahneye nasıl tepki vereceğini bilmenin kendisi için büyük bir yük olduğunu ifade etti. Anlaşması gereği bu sahneye hayır diyemediğini de ekleyen Marsters, sahneyi çekerken adeta kişisel bir cehennem yaşadığını söyledi.

Cinsel Taciz Sahnelerine Karşı İçgüdüsel Tepki

62 yaşındaki oyuncu, cinsel taciz içeren sahnelerden derin bir rahatsızlık duyduğunu belirterek, bu tür sahnelerin yer aldığı filmleri izlemeyi ya da rolleri kabul etmeyi reddettiğini açıkladı. Bu tür sahnelerin olduğu televizyon programlarına bile dayanamadığını ifade eden Marsters, “Eğer televizyonda böyle bir sahneyle karşılaşırsam kapatırım, dayanamıyorum” dedi.

Sarah Michelle Gellar da 6. Sezonu İzlemekten Kaçındı

Dizinin başrol oyuncusu Sarah Michelle Gellar, 6. sezonun ailesiyle birlikte izlemek için uygun olmadığını itiraf etmişti. Hollywood Reporter’a konuşan Gellar, bu bölümle ilgili sorunları olduğunu ve tekrar izlemek istemediğini belirtmişti.

web sitesi uygulama / geliştirme: