Getir’in N11’i Serkan Borançılı’ya Devredildi: BiTaksi ve Moov Sırada

Mubadala, Getir'in Türkiye operasyonlarını devralırken, Getir’in iştiraki n11, kurucu ortak Serkan Borançılı’ya devredildi. BiTaksi ve Moov devirleri de yakında gerçekleşebilir.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala, Türkiye’nin ilk unicorn şirketlerinden olan Getir‘in Türkiye’deki yemek ve hızlı teslimat operasyonlarını devralmak için Rekabet Kurulu’na başvurdu. Bu süreçte, Getir’in %100 iştiraki olan n11 (Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş.), Getir’in kurucu ortaklarından Serkan Borançılı‘ya devredildi.

Devir ilanı, 6 Eylül 2024 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. Getir, 2022’de kısmen ortak olduğu n11’in tamamını 2023 yılında devralmıştı. Şimdi ise Getir, bu hisseleri Borançılı’nın tek sahibi olduğu Borançılı Teknoloji Anonim Şirketi‘ne devretti.

Kuzeyden Su da Tuncay Tütek’e Devredildi

Getir, 2023 yılı sonunda e-ticaret düzenlemeleri gereği, bünyesinde bulunan Kuzeyden Su markasını da diğer kurucu ortaklarından Tuncay Tütek‘e devretmişti. Bu devirler, Getir’in Türkiye’deki hızlı teslimat ve yemek operasyonlarına odaklanmasını sağlıyor.

Moov ve BiTaksi Sırada

Haziran ayında yapılan açıklamalara göre, Mubadala Investment Company, Getir’e ek sermaye sağlayarak Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı işinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip olacak. Nazım Salur ve diğer kurucu ortaklar ise n11, GetirBiTaksi, GetirAraç (Moov), Getirİş ve FreshDirect operasyonlarını yönetmeye devam edecek. Yakın zamanda BiTaksi ve Moov ile ilgili resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: