Venedik’te 11 Dakika Alkışlanan Joker: İkili Delilik Eleştirmenlerden Tam Not Alamadı

Joker: İkili Delilik için karışık yorumlar yaptı; Gaga’nın performansı övülse de, hikaye anlatımının zayıf olduğu ifade edildi.

Lady Gaga ve Joaquin Phoenix, Todd Phillips’in müzikal türündeki devam filmi Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux) ile Venedik Film Festivali‘nde büyük bir başarı elde etti. Film, gösterimi sonrasında 11 dakika boyunca izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Joaquin Phoenix, prömiyere erkenden gelerek kırmızı halıda hayranlarıyla selfie çekti. Filmin diğer yıldızı Lady Gaga, kırmızı halı geçişi sırasında büyük ilgi gördü ve basın mensuplarının fotoğraf çekmek için adeta yarışmasıyla bir çılgınlık yaşandı. Phoenix ve Gaga, kırmızı halıda hayranlarına imza dağıtmayı da ihmal etmedi.

Phoenix 9. Dakikada Salonu Terk Etti

Filmin sonunda dakikalarca süren alkışlar sırasında Phoenix, bu coşkudan rahatsız olmuş olacak ki 9. dakikada salonu terk etti. Lady Gaga ise bu sırada nişanlısı Michael Polansky‘ye iki kez sarılarak, sevgi dolu anlar yaşadı.

Joker 2 Eleştirmenlerden Karışık Yorumlar Aldı

Joker: İkili Delilik, 2019’da Venedik’te prömiyer yapan ve Altın Aslan ödülünü kazanan Joker filminin devamı niteliğinde. İlk film, yılın en yüksek hasılat yapan 6. filmi olmuş ve Joaquin Phoenix, performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı. Joker, toplamda 11 dalda Oscar adaylığı elde etmişti ve bunu başaran ilk DC Comics filmi olmuştu.

Hollywood Reporter’dan baş eleştirmen David Rooney, Joker: İkili Delilik hakkında “istikrarsız” yorumunu yaparken, Gaga‘nın performansının övgüye değer olduğunu fakat filmin “anlatısal açıdan zayıf” olduğunu belirtti. Rooney, devam filminin zaman zaman sıkıcı olduğunu yazdı.

Evening Standard yazarı Jo-Ann Titmarsh, Rooney’nin görüşlerine katılarak filmde “heyecan kırılması” olduğunu ve “deliliğin kontrolü ele geçirdiği hissi”nin eksik olduğunu dile getirdi. Titmarsh, film için “Bizi hiçbir yere götürmüyor” yorumunu yaptı.

Guardian‘dan Peter Bradshaw, Gaga‘nın rolünün büyük ilgi gördüğünü ancak filmde yeterince kullanılmadığını düşündüğünü belirtti. Eleştirmen, filmin Gaga‘nın canlandırdığı karaktere fazla gelişme şansı vermediğini ifade etti.

NME‘den Matthew Turner ise filmi farklı bir açıdan değerlendirdi: “Phillips ve Silver, herkesin beklediği son şeyi yapmış: İlk filmin sonuçlarını keşfetmenin ilgi çekici bir yolunu bulan, sosyal sorumluluk sahibi bir Joker filmi.”

İkili Delilik Yakında Sinemalarda

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Brendan Gleeson, Catherine Keener ve Zazie Beetz de yer alıyor. Joker: İkili Delilik, Joker‘deki olaylardan iki yıl sonra geçiyor ve 4 Ekim’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: