Ağustos Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: TÜİK %51,97, ENAG %90,35

TÜİK ve ENAG, Ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK, yıllık enflasyonu %51,97 olarak bildirirken, ENAG %90,35 olarak hesapladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık bazda %51,97 oranında artış gösterdi. Aynı dönemde ENAG, yıllık enflasyonu %90,35 olarak hesapladı.

TÜİK’in Verilerine Göre Enflasyon

TÜİK’e göre, Ağustos ayında TÜFE bir önceki aya göre %2,47, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise %31,94 oranında arttı. On iki aylık ortalamalara göre ise TÜFE %64,91 olarak gerçekleşti. En yüksek fiyat artışı eğitim grubunda kaydedildi; bu grupta yıllık artış %120,81 oldu. Ulaştırma sektörü ise %28,96 ile en düşük artış gösteren ana harcama grubu olarak öne çıktı. Gıda ve alkolsüz içeceklerde aylık bazda %1,10’luk bir düşüş gözlemlendi.

ENAG’ın Verilerine Göre Enflasyon

ENAG, Ağustos ayı enflasyon verilerini TÜİK’in açıklamalarından önce yayımladı. ENAGrup Fiyat Endeksi (E-TÜFE) verilerine göre, Ağustos ayında aylık bazda %3,47 oranında artış yaşandı. ENAG, yıllık enflasyonu ise %90,35 olarak hesapladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: