Özel Okullara Kitap Denetimi: Yüksek Fiyatlı Kitaplara Kapatma Cezası

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Özel okullarda kitap fiyatlarına sıkı denetim getirildi. Talim Terbiye Kurulu onaylı kitaplar zorunlu hale geldi ve fahiş fiyatlara ağır yaptırımlar uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda yaptığı açıklamada, 1. ve 5. sınıfa kayıt olan öğrencilerin öğretmen ve şube tercihlerinde merkezi yerleştirme yapılacağını duyurdu. Bu sistemle okul müdürlerinin üzerindeki baskının azaltılmasının hedeflendiğini belirten Tekin, “Okul müdürlerimizin öğretmen ve şube seçimi konusunda inisiyatifi olmayacak,” dedi.

Öne Çıkan Diğer Açıklamalar

Bakan Tekin, özel okulların kitap fiyatları konusunda sıkı denetim altında olduğunu ve Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanan kitapların zorunlu hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda af beklentisi olan öğrenciler için herhangi bir af düşünülmediğini vurguladı. Tekin, mesleki ve teknik eğitim liseleri bünyesinde ortaokullar açılacağını ve öğrencilerin beceri ve yeteneklerine uygun eğitim süreçleri planlanacağını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: