Elon Musk, Brezilya’ya Meydan Okumaya Devam Ediyor

Elon Musk, Brezilya ile yaşadığı gerginlikte geri adım atmıyor ve Starlink'in erişim engeline direnmeye devam ediyor. Gerginlik, hem Musk'ın işini hem de milyonlarca Brezilyalıyı etkileyebilir.

Elon Musk, X platformuna erişim engeli getirilen Brezilya ile yaşadığı gerginlikte geri adım atmamaya kararlı. Starlink‘in mal varlıklarının dondurulmasının ardından, milyarder iş adamı, internet sağlayıcısı şirketinin bu erişim engeline uymayacağını açıkça belirtti. The New York Times, Musk ve Brezilya arasındaki bu büyüyen gerginliği gündemine taşıdı.

Musk’ın Brezilya’ya Meydan Okuması

Elon Musk, Brezilya‘da mahkemelerce alınan bazı hesapların askıya alınması kararlarına uymayı reddederek yeni bir adım attı. Brezilya Yüksek Mahkemesi‘nin X platformuna ülkede erişim engeli koymasının ardından, Musk, Brezilyalı kullanıcılarına bu yasağı delmek için yazılım kullanmalarını önerdi. Musk, X çalışanlarını işten çıkararak mahkemelerin üzerindeki baskıyı hafifletmeye çalıştı. Ancak, bu adımlar gerginliği daha da tırmandırdı.

Starlink’in Brezilya’daki Faaliyetleri Tehlikede

Starlink, Brezilya’da 250 bin müşterisi olan bir uydu-internet hizmeti sunuyor. Ancak, Brezilya’nın telekom ajansı Anatel‘in verdiği X’i engelleme emirlerine uymayacağını bildirdi. Bu durum, hem Musk’ın işini hem de milyonlarca Brezilyalıyı etkileyen bir anlaşmazlığa dönüştü. Anatel Başkanı Carlos Baigorri, bu durumu Brezilyalı yayın kuruluşu Globo News‘e verdiği bir röportajda doğruladı ve gerekli adımların atılabileceğini belirtti.

Lisans İptali ve Muhtemel Sonuçlar

Baigorri, Starlink‘in Brezilya’da faaliyet gösterme lisansının iptal edilebileceğini ve bunun şirketin Brezilyalı müşterilerine hizmet sunmasını engelleyebileceğini ifade etti. Starlink, bu durumda lisanssız hizmet vermeye devam edebilir, ancak bu Brezilya yasalarını ihlal edecektir. Anatel, hizmetin durdurulmaması halinde Starlink’in yerel altyapısına el koyabileceğini belirtti.

Musk’ın İş İmparatorluğu ve Etkisi

Musk, sahip olduğu etkili iş imparatorluğunun gücünü Brezilya hükümetine karşı kullanıyor. Starlink, Brezilya’daki 19 bin kırsal okula internet sağlayacağını duyurmuş olsa da, yetkililer bu konuda hiçbir somut veri olmadığını belirtti. Musk, geçtiğimiz hafta Brezilya’daki 19 bin okula internet sağladığını öne süren bir paylaşım yaptı ancak bu iddia sorgulanmaya devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: