Warren Buffett, Bank of America’da Büyük Bir Satış Daha Yaptı: 845 Milyon Dolar

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway şirketi, Bank of America'daki hisselerini azaltmaya devam ediyor. Son olarak yaklaşık 845 milyon dolar değerinde bir satış gerçekleştirildi.

Milyarder yatırımcı Warren Buffett‘ın yönettiği Berkshire Hathaway şirketi, Bank of America (BofA)‘daki hisselerini bir kez daha azalttı. Cuma günü yapılan bir düzenleyici başvuruya göre, şirket 845 milyon dolar değerinde BofA hissesi sattı. Bu satış, Berkshire Hathaway’in Temmuz ayından bu yana gerçekleştirdiği yedi tur hisse satışının bir parçası olarak kayıtlara geçti. Bu süre zarfında şirket, ABD’nin en büyük ikinci bankasındaki 6 milyar dolar değerinde hisseyi elden çıkardı.

Toplamda 21 Milyon Hisse Satıldı

Berkshire Hathaway, 28 Ağustos ve 30 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 21,1 milyon Bank of America hissesini sattığını açıkladı. Bu, Berkshire’ın BofA’nın en büyük hissedarlarından biri olma konumunu daha da azalttığını gösteriyor.

Buffett’ın BofA Yatırımı

Warren Buffett, Bank of America’ya ilk olarak 2011 yılında 5 milyar dolar değerinde imtiyazlı hisse senedi satın alarak yatırım yapmıştı. Bu yatırım, CEO Brian Moynihan‘ın bankayı 2008 finansal krizinden çıkarmadaki başarısına duyduğu güvenin bir işaretiydi. Ancak Buffett, Nisan 2023’te CNBC’ye verdiği demeçte, Moynihan’a olan güvenini dile getirerek bankanın hisselerini satmayı düşünmediğini belirtmişti.

Piyasa Performansı

Büyük sermayeli bankaların performansını izleyen S&P 500 Bankalar Endeksi, bu yıl yüzde 22,6 oranında artarken, Bank of America hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 21 oranında değer kazandı. Bu durum, BofA’nın piyasa genelindeki performansının S&P 500 Endeksi’yle büyük oranda uyumlu olduğunu gösteriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: