Kadıköy’de kedi ve köpekleri zehirlediler: 11 Hayvan Hayatını Kaybetti

enerbahçe Mahallesi'nde bazı kedi ve köpekler kimliği belirsiz kişilerce zehirlendi. 15 kedi ve 1 köpeğin zehirlendiği olayda polis soruşturma başlattı.

İstanbul‘un Kadıköy ilçesine bağlı Fenerbahçe Mahallesi‘nde sabaha karşı bazı kedi ve köpekler, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce zehirlendi. Mahallede yaşayan bir hayvansever, şu ana kadar 15 kedi ve 1 köpeğin zehirlendiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Zehirlenen Hayvanların Durumu

Zehirlenme vakasında 11 kedi ve köpek yaşamını yitirirken, zehirlenen kedilerden 4’ü veterinerde tedavi altına alındı. Mahallede yaşayan ve Hatay‘dan depremzede olarak getirilen bir köpeğin akıbetinin ise henüz bilinmediği belirtildi. Hayvanseverler, bu köpeği aramaya devam ettiklerini söyledi.

Ölü ve Can Çekişen Hayvanlar Bulundu

Mahallede yaşayan hayvanseverler, araba altlarında ve köşelerde ölü ya da can çekişen kediler bulduklarını ve yetiştirebildiklerini veterinere götürdüklerini ifade etti. Zehirlenmeden etkilenen kedi ve köpek sayısının tam olarak bilinmediği belirtildi.

Polis Soruşturma Başlattı

Olay yerine gelen polis ekipleri, hayvan zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Mahallede bir yıl önce de benzer bir zehirlenme vakasının yaşandığını belirten hayvanseverler, yaklaşık 30 kedinin bu nedenle hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: