Olimpiyat Halkaları, Eyfel Kulesi’nde Kalıcı Sembol Oluyor

Paris Belediye Başkanı, Eyfel Kulesi'ne yerleştirilen Olimpiyat halkalarının kalıcı olacağını açıkladı. Küresel bir sembol haline gelen halkalar, daha hafif versiyonlarıyla değiştirilecek.

Paris Belediye Başkanı, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için Eyfel Kulesi‘ne yerleştirilen dev Olimpiyat halkalarının kalıcı olacağını açıkladı. Anıta eklenen bu halkalar, gelecek aylarda daha hafif olanlarıyla değiştirilecek. Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Eyfel Kulesi gibi özünde Fransız olan bir simgeyi, küresel bir sembolle birleştirmenin anlamlı bir fikir olduğunu belirtti.

1889 Dünya Fuarı için inşa edilen Eyfel Kulesi, Olimpiyat Oyunları‘nın sembolü haline geldi. Kırmızı, mavi, sarı, siyah ve yeşil renklerden oluşan beş halka, kulenin birinci ve ikinci katları arasına, yerden 200 metre yükseğe yerleştirildi. Hidalgo, Ouest-France gazetesine verdiği röportajda, “Bu iki simgenin kalıcı olarak bir arada olmasını istiyorum” dedi.

France, Paris 7 june 2024, The rings of the Olympic and Paralympic games were installed on the Eiffel Tower. Photograph by Claire Serie / Hans Lucas. France, Paris 7 juin 2024, Les anneaux des jeux olympiques et paralympiques ont ete installe sur la Tour Eiffel. Photographie de Claire Serie / Hans Lucas.,Image: 879762048, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Oyunların Sembolü Oldu

Dünyanın en çok tanınan anıtlarından biri olan Eyfel Kulesi, bu yılki Olimpiyat Oyunları ve devam eden Paralimpik Oyunları‘nın önemli bir sembolü oldu. Yılda yaklaşık 7 milyon ziyaretçisiyle popülerliğini sürdüren kule, sporcuların kazandığı madalyaların yapımında da kullanıldı. Celine Dion, açılış töreninde kuleden şarkı söyledi ve anıt, plaj voleybolu ve görme engelli futbolu gibi etkinlikler için çarpıcı bir fon sağladı.

Eyfel Kulesi‘nin, Fransa’nın “ulusal kültürel mirasının bir parçası” olduğunu vurgulayan Hidalgo, bu kararın Uluslararası Olimpiyat Komitesi‘nden onay aldığını belirtti. Paris şehri, Eyfel Kulesi‘nin sahibi ve onu işleten şirketin çoğunluk hissedarı.

Daha Hafif Halkalarla Değiştirilecek

Hidalgo, şu anda kurulu olan 28 metre genişliğinde ve 13 metre yüksekliğindeki halkaların, kış rüzgarlarına dayanamayacak kadar ağır olduğunu belirtti. Bu nedenle halkalar, küresel çelik devi ArcelorMittal tarafından üretilecek daha hafif versiyonlarıyla değiştirilecek. Hidalgo, “Bunları tutabildiğimiz sürece tutalım; sonra diğerlerini koyarız” diye ekledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: