Vergi Daireleri ve Defterdarlıklar Kapatıldı: Yeni Dönem Başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklar kapatılarak Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlandı. Yeni düzenleme ile illerdeki vergi hizmetleri tek çatı altında toplandı.

Vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıkların kapatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bugün yürürlüğe girdi. Bu kararname ile mevcut defterdarlıklar kapatılırken, vergi dairesi başkanlıklarının unvanı “defterdarlık” olarak değiştirildi ve illerde yeni kurulanlar Gelir İdaresi Başkanlığı‘na (GİB) bağlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı‘nın taşra teşkilatında sunulan hizmetler, GİB’e bağlı olarak kurulan defterdarlıklar bünyesinde yerine getirilecek. 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken, bu illerdeki vergi dairesi başkanları, defterdar unvanını aldı. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde ise yeni defterdarlıklar kuruldu. Böylece GİB, ülke genelinde tek tip bir örgüt yapısına kavuştu.

Düzenleme ile Bakanlık taşra teşkilatında bulunan Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin görevleri aynen korunarak, doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığı‘na tabi defterdara bağlı çalışması sağlandı. Ayrıca, İstanbul’da bulunan ve vergi dairesi fonksiyonlarına sahip Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı da kapatıldı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: