Siegen’de Bıçaklı Saldırı: Alman Kadın Otobüste Dehşet Saçtı

Almanya'nın Siegen kentinde bir kadın otobüste 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Olay, bir haftada yaşanan ikinci bıçaklı saldırı olarak dikkat çekti.

Almanya’nın batısındaki Siegen kentinde, bir kadın otobüste bulunan 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Olay, ülkede büyük endişe yarattı ve bir haftada yaşanan ikinci bıçaklı saldırı olarak dikkat çekti.

Saldırgan Kadın Tutuklandı

Polis, saldırganın 32 yaşında bir Alman vatandaşı olduğunu ve olay sonrası hemen tutuklandığını bildirdi. Saldırının gerçekleştiği sırada otobüste yaklaşık 40 kişi bulunuyordu. Yetkililer, yaralananlardan en az üçünün hayati tehlike altında olduğunu belirtti.

Bir Haftada İkinci Saldırı

Bu saldırı, Almanya’nın kuzeybatısındaki Solingen’de yaşanan ve 3 kişinin ölümüne, 8 kişinin ise ağır yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi. Solingen’deki saldırının faili, sığınma başvurusu reddedilen ve sınır dışı edilmesi gereken 26 yaşında bir Suriye vatandaşı olarak belirlenmişti.

Yeni Güvenlik Tedbirleri

Bu saldırının ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un hükümeti, kamuya açık yerlerde bıçak taşınmasına yönelik yeni kısıtlamalar getirmişti. Ayrıca, Almanya, Taliban’ın 2021’de iktidarı geri almasından bu yana ilk kez Katar’ın kolaylaştırdığı bir anlaşmayla hüküm giymiş suçluları Afganistan’a geri göndermeye başladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: