Namibya’da Açlıkla Mücadele: Filler ve Zebralar Kesilecek

Namibya, kıtlık nedeniyle insanları beslemek için 700'den fazla vahşi hayvanı, aralarında 83 fil ve 300 zebra da dahil, öldürmeyi planlıyor.

New York Times‘ın haberine göre, Güney Afrika ülkesi Namibya, son yüzyılın en kötü kuraklığının ortasında açlık krizi yaşayan 1.4 milyon insanı beslemek için 700’den fazla vahşi hayvanı, aralarında 83 fil ve 300 zebra da dahil olmak üzere, öldürmeyi planlıyor. Namibya hükümeti, insanları beslemek ve tehlikeli karşılaşmaları azaltmak amacıyla bu radikal önlemi alıyor.

İnsanlar ve Hayvanlar İçin Yiyecek Kalmadı

Namibya’da yiyecek kıtlığı, hem insanlar hem de hayvanlar için ciddi bir kriz yaratıyor. BM Dünya Gıda Programı, Güney Afrika’nın büyük bir bölümünün kuraklıktan etkilendiğini ve bölgede 30 milyondan fazla insanın bu durumdan etkilendiğini belirtti. Dünya Vahşi Yaşam Fonu Namibya Direktörü Juliane Zeidler, “Yiyecek yok. İnsanlar için yiyecek yok, hayvanlar için de yiyecek yok,” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

El Nino’nun Etkisi ve Ölümcül Karşılaşmalar

Bu durumun büyük ölçüde El Nino iklim modeli nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor. El Nino, bölgedeki kuraklıkların artmasına neden olmuş, temel tarım ürünlerini kurutmuş ve çiftlik hayvanlarını öldürmüştür. Namibya, bu nedenle vahşi hayvanlarına yönelmiş durumda. Filler, zebralar, su aygırları, impalalar ve bufalolar gibi hayvanlar yiyecek için kesilmeyi bekliyor. Bu önlem aynı zamanda, kuraklık nedeniyle hayvanların ve insanların su ve bitki örtüsü ararken daha sık karşılaşmalarını ve ölümcül kazaların artmasını önlemeyi amaçlıyor.

Fillerin Tüketimi ve Su Kaynaklarının Korunması

Filler, günde ortalama 300 kilo bitki örtüsü tüketerek doğal kaynakların büyük bir kısmını harcıyor. Namibya hükümeti, kuraklıktan en çok etkilenen alanlarda su ve otlak kaynaklarını korumak için hayvan avına odaklanmayı planlıyor. WWF Namibya, ulusal parklardaki fillere ve diğer türlere su sağlamak amacıyla fon toplamaya çalışıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: