Hüda Par Vekili Halef Yılmaz: “Kemalizm Sapıklığını Anayasadan Çıkarmalıyız”

Hüda Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, Kemalizm'i eleştirerek anayasanın bu ideolojiden arındırılması gerektiğini ve laiklik adı altında yapılan yanlışların düzeltilmesini savundu.

Hüda Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kuvvet komutanlarıyla birlikte poz veren Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Yılmaz, Kemalizm’i eleştirerek, anayasanın bu ideolojiden arındırılması gerektiğini savundu.

Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş‘un yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, “İlk 4 madde tartışması yapmanın bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum” şeklindeki değerlendirmesine yanıt vererek, şu ifadeleri kullandı:

“Mesele, laiklik adı altında milletimizin dini olan İslam’a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir? 12 Eylül darbecilerinin dayatmalarının hâşa vahiymiş, Allah kelâmıymış gibi kutsal ve dokunulmaz görülmesi akıl, inanç ve bilim zaviyesinden nereye oturtulacaktır? Aksi takdirde ne düzeltilmiş olacak? Neyi değişecek? Neresi yeni olacak? Neye çâre olacak? Niye değişecek?”

Yılmaz, Kemalizm’in milletimize dayatma ile kabul ettirilen batıl bir ideoloji olduğunu savunarak, anayasanın bu zihniyetten arındırılması gerektiğini belirtti. Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde devam etti:

“Mesele, bu millete dayatma ile hile ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılarak, bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklid eden Kemalizm zihniyetinden anayasanın arındırılmasıdır.”

Yılmaz, şekilsel değişikliklerin yeterli olmayacağını vurgulayarak, anayasanın toplumun tüm kesimlerine hitap edecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, “Yeni bir Anayasa’dan bahsedilecekse eskisinin omurgası üzerine yapılacak yamalar, bunu yeni bir anayasa yapmayacaktır” diyerek, köklü bir değişiklik yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz’ın açıklamaları, Kemalizm ve laiklik kavramlarına yönelik eleştirilerle birlikte, mevcut anayasanın bu ideolojilerden arındırılması gerektiği yönünde görüşler içeriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: